Programiranje

Najnoviji pozivi

 • 21 mar 10:37 am Počeo kurs forntend development
  U okviru redovnih aktivnosti Kreativnog centra Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD” realizuje se kurs „FRONTEND DEVELOPMENT: HTML5, CSS3, JAVA SCRIPT, BOOTSTRAP3 FRAMEWORK“. Korz kurs polaznici se osposobljavaju za…
 • 02 nov 12:40 pm POZIV za prijavu na kurs „FRONTEND DEVELOPMENT: HTML5, CSS3, JAVA SCRIPT, BOOTSTRAP3 FRAMEWORK“
  P O Z I V za prijavu na kurs „(FRONTEND DEVELOPMENT: HTML5, CSS3, JAVA SCRIPT,BOOTSTRAP3 FRAMEWORK)“ Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD” poziva sve zainteresovane da se prijave na…
 • 24 sep 7:20 am Otravanje novih prostorija Kreativnog centra Agencije PREDA-PD
  Agencija „PREDA-PD“ provodi projekat „Takmičenje u programiranju LEGO robota za srednje škole grada Prijedora”, uz finansijsku podršku kompanije ArcelorMittal Prijedor. U projekat su uključeni profesori i učenici Elektrotehničke i Mašinske…
 • 15 maj 11:22 am Završena obuka iz Programiranja u C++ jeziku
  U protekla tri mjeseca, u okviru redovnih aktivnosti Kreativnog centra Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD je u saradnji sa projektom Partnerstvo za inovacije - PI realizovala napredni kurs…

Otravanje novih prostorija Kreativnog centra Agencije PREDA-PD

Agencija „PREDA-PD“ provodi projekat „Takmičenje u  programiranju  LEGO robota za srednje škole grada Prijedora”, uz finansijsku podršku kompanije ArcelorMittal Prijedor. U projekat su uključeni profesori i učenici Elektrotehničke i Mašinske škole Prijedor kao i Gimnazije „Sveti Sava“ Prijedor.

 

Cilj ovoga projekta je osavremenjivanje nastavnog procesa korištenjem novih softverskih i hardverskih alata i motivisanje nastavnika za primjenu novih tehnologija u nastavi. Takođe  se učenicima srednjih škola Prijedora pruža mogućnost za punu realizaciju kreativnih, profesionalnih i ličnih potencijala. U tu svrhu koristićemo metodologiju učenja programiranja kroz izradu i programiranje LEGO robota i drugih uređaja kojima se može kompjuterski upravljati.

S obzirom na društvene potrebe za zanimanjima u oblasti prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka, Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ je uz finansijsku podršku kompanije ArcelorMittal Prijedor otvorila Kreativni centar za programiranje i dizajn.U okviru novog, gore pomenutog projekta, između ostalog, planirano je proširenje prostornih kapaciteta Kreativnog centra.

 

Kreativni centar je neformalni centar za edukaciju i mentorski rad sa nadarenim srednjoškolcima i mladim nezaposlenim licima grada Prijedora u oblasti programiranja i dizajna (PHP/MySQL, Visual Basic, JAVA, Javascript, ASP.NET, ADOBE, Corel i sl).

Broj svršenih učenika i studenata u matematičkim, prirodnim i tehničkim oblastima za svaku društvenu zajednicu predstavlja ljudski resurs koji je nosilac privrednog i ekonomskog sistema, kao i pokretač inovativnih procesa na njegovom unapređenju. Udio ovih znanja i kompetencija je jedan od značajnih evropskih parametara mjerenja uspješnosti i obrazovnog sistema.

 

U prva 24 mjeseca rada Kreativnog centra realizovano je 5 programa obuke:

 1. HTML, PHP, MySQL, Javascript (14 korisnik)
 2. Programiranje u C jeziku (19 korisnika)
 3. Adobe Illustrator i Adobe InDesigne (15 korisnika)
 4. Napredno programiranje u C,C++ jeziku (10 korisnika)
 5. Sistem administrator (14 korisnika). 

Obuke su realizovane u okviru projekta USAID Partnerstvo za inovacije i ADRIA FOOTOURING projekta.

Kako je interesovanje za obukama nadmašilo kapacitete Centra i kako bi zadovoljili tražnju, pokrenuta je II faza – proširenje kapaciteta Kreativnog centra. Cilj proširenja kapaciteta je obezbjeđenje dovoljno velikog prostora kako bi se što većem broju korisnika omogućilo da usvajaju specifična znanja vezana za programiranje i dizajn.

 

Svečano otvaranje je uvodna manifestacija za prvo takmičenje u programiranju LEGO robota na području Grada Prijedora.


Last modified on četvrtak, 24 septembar 2015 07:34


Program obuke se realizuje u saradnji sa projektom
Partnerstvo za inovacije -PI (www.innovation.ba)  koji je podržan od USAID-a

Podržano od: